Demo

Alle functionaliteiten van het ouderportaal en de ouderapp

Communicatie

Met de ouderapp is het mogelijk om gemakkelijk en snel te communiceren met ouders. Het is snel en eenvoudig in te zetten. Via de app zijn er diverse zaken te regelen zoals bijvoorbeeld afmelden van opvangdagen, aanvragen van opvang, facturen versturen en via de tijdlijn kunnen ouders alle activiteiten van hun kindje volgen. Hieronder vind je alle functionaliteiten van de ouderapp. 

 

 

Tijdlijn

Op de tijdlijn worden alle activiteiten vanuit de hele organisatie op chronologische volgorde getoond. Vanaf het moment dat het kindje gebracht is tot en met het kindje is opgehaald.  

Berichten

In de berichten is een overzicht te vinden van alle communicatie aan de ouders, die worden gestuurd vanuit de opvangorganisatie. 

 

Notificaties

Ouders kunnen instellen of zij notificaties willen ontvangen van belangrijke informatie die wordt verstuurd vanuit de kinderopvangorganisatie. Het is ook mogelijk om in te stellen welke notificaties zij wel of niet willen ontvangen. 

Dag notitie van de ouder

De ouder kan, per opvang dag, een kort bericht versturen aan de groep. Denk hierbij aan de tekst 'Ik ben iets later' of 'Opa komt Mette vandaag halen'.  Het bericht is te lezen in het groepsportaal door de pedagogisch medewerker. 

Nieuws

Nieuws en nieuwsbrieven kunnen snel worden gedeeld via de app. Er kan gekozen worden voor korte berichten, maar het is ook mogelijk een document (pdf) te versturen, geheel in eigen huisstijl of het kan worden aangevuld met afbeeldingen voor een persoonlijk geheel. 

Informatie

Door middel van het delen van documenten of linkjes naar webpagina's is het mogelijk om zaken zoals algemene voorwaarden of beleidsplannen eenvoudig in een besloten omgeving te plaatsen. 

Foto's

Voor de ouder is het natuurlijk leuk om inzicht te hebben in de belevenissen van het kind op de opvang. In de app kunnen foto's van de kinderen worden geplaatst. Sommige ouders willen niet dat foto's van hun kinderen op internet terecht komt. Uiteraard is het mogelijk om dit vast te leggen in het systeem. 

 

Foto albums

Er kunnen albums van activiteiten worden samengesteld, zodat de ouder keurig een set van foto's bij elkaar heeft. 

Foto's downloaden

Het is mogelijk voor ouders om foto's in de app te downloaden en vervolgens op te slaan. 

Fotoboek

In de app is er een koppeling met Schoolpics voor het maken van een mooi album. 

Meer over Schoolpics

Gezinsgegevens

De gegevens van de ouders en de kinderen zijn terug te vinden in de ouderapp. 

Adresgegevens

In de ouderapp is het mogelijk voor ouders om hun adressen te kunnen inzien en wijzigen. 

Foto toevoegen

Het is mogelijk om een avatar van het kind te uploaden in de ouderapp. Deze is zowel terug te zien in de app als op de groep. 

Opvang

Van alle kinderen is er een opvangkalender beschikbaar. In deze kalender kan de ouder de dagen zien die afgenomen worden van het betreffende kindje. In de kalender kan de ouder de opvang ook afmelden, bevestigen (indien dat van toepassing is) en een bestelling plaatsen voor extra opvang. 

Bestellingen

Het is mogelijk voor ouders om opvang te bestellen voor één of meerdere kinderen. Deze wordt geregistreerd en kan automatisch worden gefactureerd. Extra opvang kan betaald worden middels ruiltegoed of worden gefactureerd.  

Afwezig melden

Via Flexkids kunnen ouders één kindje afwezig melden per product. Door de afmelding vindt er een mutatie plaats in de kindplanning en in de personeelsplanning. Deze mutatie is direct terug te zien in het groepsportaal en locatie portaal.  

 

 

Te bevestigen product 

De ouder neemt producten af waarvoor geldt dat de afname bevestigd dient te worden. Nadat het te bevestigen product door de ouder is aangemeld, is dit zichtbaar in het groepsportaal.  

Opbouwen van ruiltegoed

Binnen de ouderapp is het mogelijk voor ouders om een ruiltegoed op te bouwen. De ouder krijgt hiermee de mogelijkheid om de onbenutte opvangdagen, waarvoor de ouder betaald heeft, op een ander moment in te zetten. 

 

Het inzien van ruiltegoed

In de app wordt informatie getoond over het opgebouwde, gebruikte en verlopen ruiltegoed. Het saldo kan in zowel uren als punten worden getoond. 

Documenten

Bij de documenten is het mogelijk om alle informatie, die je wilt delen, te plaatsen voor de ouders. Zodra een document is gepubliceerd wordt de ouder op de hoogte gesteld door middel van een inbox bericht. Het is ook in te stellen dat er een e-mail wordt verstuurd. 

 

Facturen en jaaropgaves

De facturen en jaaropgaves zijn te publiceren in het portaal en de app. De ouder kan de factuur en jaaropgave bekijken, als pdf-bestand downloaden en afdrukken. 

Offertes

De getekende offertes zijn ook te plaatsen in Flexweb, zodat deze zichtbaar zijn in de app. De ouders kunnen zo altijd de offerte inzien.

Je werkt beter met Flexkids