Demo

Mathieu Kooiman, software-architect 

Als software-architect houd ik mij dagelijks bezig met de technische aspecten van Flexkids. Daarnaast stuur ik als teamlead het ontwikkelteam aan. Die combinatie maakt mijn werk afwisselend en boeiend.  

Andere wereld
Voordat ik bij Flexkids kwam, nu ruim een jaar geleden, heb ik lange tijd als ICT ‘er in de financiële sector gewerkt, onder meer bij een bank en bij een payment serviceprovider. Een totaal andere wereld dan de kinderopvangbranche dus. Wat me vooral aanspreekt in mijn huidige werk, is het gevoel dat ik bij Flexkids écht bijdraag aan iets nuttigs. Bovendien ben ik dagelijks bezig met software voor een complexe branche. En juist dat maakt het voor mij zo interessant! 

Brede blik
Dankzij mijn werkervaring bij uiteenlopende organisaties heb ik een brede blik ontwikkeld. Die komt mij hier bij Flexkids goed van pas. Als ik bezig ben met het ontwikkelen van software, probeer ik altijd naar het grotere geheel te kijken. Zo wordt onze software gebruikt door managers, pedagogisch medewerkers en applicatiemanagers, maar ook ouders maken er gebruik van. Al die gebruikers hebben natuurlijk hun eigen wensen en eisen. Dat houd ik altijd in mijn achterhoofd. 

Puzzel oplossen
In zo’n complexe branche krijg je als ICT ’er soms te maken met ingewikkelde technische problemen. Voor mij is dat juist een uitdaging waar ik graag mijn tanden in zet. Het is soms net als het oplossen van een moeilijke puzzel. Ik kan het niet uitstaan als ik tegen een probleem aanloop waar ik niet meteen uitkom. Bij een storing of bug ga ik dan ook net zo lang door totdat ik de oorzaak heb gevonden. Ik stop niet voordat die puzzel is opgelost.  

Optimaal werken
Ik vind het belangrijk dat de gebruikers van onze software hun werk optimaal kunnen doen. Als het daarvoor nodig is dat ze naast onze app ook oplossingen van anderen gebruiken, dan zorgen we er bij Flexkids voor dat ook externe applicaties en apps met onze software kunnen communiceren. Want iedereen moet kunnen werken zoals hij wil en niet per se vastzitten aan één systeem. 

Stabiel en betrouwbaar
Veiligheid speelt in ons werk een prominente rol. In de kinderopvangbranche hebben we immers te maken met privacygevoelige informatie. Maar daarnaast moet het ook prettig zijn om met Flexkids te werken. De software moet gebruikers ondersteunen in hun werkzaamheden. De basisvereisten daarvoor zijn dat de software stabiel, betrouwbaar, snel en veilig is. Daar maak ik me hard voor. 

VORIGE Verhaal van Sien
VOLGENDE Verhaal van Yvette

Je werkt beter met Flexkids

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.