Demo
Onze klanten zijn meer dan alleen onze opdrachtgevers

Trots op onze klanten

We zijn trots op de 170+ organisaties die al dagelijks werken met Flexkids. Wij stoppen niet voordat de kinderopvang beter leidt, stuurt, plant, betaalt, ontvangt, deelt en alle andere dingen doet die bij het werk komen kijken. Dat vraagt inspanning, zowel van de kant van Flexkids als van de kinderopvangorganisatie. Een kinderopvangorganisatie moet bereid zijn om een andere manier van werken te omarmen en willen leren omgaan met onze software. Maar het vraagt een nog veel grotere inspanning van ons. Wij gaan door met het ontwikkelen van software waar de kinderopvang beter van gaat werken. Gericht op de dagelijkse praktijk van de kinderopvang en op de uitdagingen die de kinderopvang iedere dag weer tegenkomt. 

Wij hechten grote waarde aan de meningen van onze klanten. Op die manier kunnen wij onze service blijven verbeteren. 

Anne Noordzij
Kinderopvang Holding

Overstappen naar een nieuw softwarepakket?

‘Met Flexkids sta je samen in de wedstrijd’

De overstap naar nieuwe software is altijd spannend. Behalve dat er een mogelijkheid bestaat dat er bedrijfsprocessen aangepast moeten worden, betekent het ook dat het pakket gevuld moet worden met alle gegevens uit het ‘oude’ pakket. Door de jarenlange ervaring op het gebied van automatisering  denkt Flexkids met je mee en hebben wij software ontwikkelt waarmee bedrijfsprocessen worden versoepeld en door de conversie van Flexkids is de overstap makkelijker dan gedacht.

Dit heeft ook Anne Noordzij van Kinderopvang Holding ervaren. Met 500 medewerkers en ruim 65 locaties onder negen verschillende labels behoort Kinderopvang Holding tot de top 40 van de organisaties. Kinderopvang Holding is een overkoepelende holding met diverse werkmaatschappijen. De holding regelt de backoffice voor al deze werkmaatschappijen. Hierbij valt te denken aan planning en plaatsing, maar ook de financiële diensten.

Nieuwe software
In 2017 is er een traject gestart voor een nieuw softwarepakket met de eis vanuit de organisatie voor een betrouwbaar en volledig pakket. Na een lange zoektocht en wat problemen heeft Kinderopvang Holding contact opgenomen met collega-organisaties met de vraag waar zij goede ervaringen mee hadden. Zo kwamen zij bij Flexkids terecht.

‘Kinderopvangplanners hebben een betrouwbaar systeem nodig, waar ze op kunnen bouwen. Waarbij ze er bijvoorbeeld van uit kunnen gaan, dat de BKR die erin zit correct is. Het kiezen voor een nieuw systeem kost veel tijd, omdat diverse afdelingen vertrouwen moeten hebben in de software. Iedereen, die betrokken is geweest bij het traject had vertrouwen in Flexkids en daarom hebben wij hiervoor gekozen!’ aldus Anne, teammanager klantcontact bij Kinderopvang Holding.

Conversie Kindplanning
Bij het implementeren van een nieuw pakket hoort ook een conversie, het overbrengen van de gegevens naar Flexkids. Anne Noordzij: ‘Flexkids is vooraf heel duidelijk en transparant geweest over de conversie. Het is een heftig traject, waarbij veel beslissingen in korte tijd moeten worden genomen. Hierbij speelt de bedrijfsvoering een belangrijke rol. Gelukkig sloot 90% van onze processen aan bij het pakket van Flexkids, wat ons veel tijd heeft bespaard.’

Het vertrouwen was er volledig vanuit Kinderopvang Holding, dus dat scheelt heel veel volgens Anne Noordzij. De conversie is naar tevredenheid verlopen, er is een goede begeleiding geweest, de relatie met de consultants was goed en er was een goede opbouw van de trainingen.’

Tijdens het proces van de conversie moeten er keuzes gemaakt worden. De consultants geven daarbij een advies en er wordt aangegeven wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn.  ‘Hierdoor konden wij zelf een gewogen besluit nemen, dit werd vervolgens genoteerd in het logboek van de consultants. Hierbij houden zij bij wat is uitgelegd en welke keuzes de klant maakt en ik heb gemerkt dat dit een goede manier van werken is.’

Bedrijfsprocessen
‘Door ervaringen uit het verleden is er vanuit de organisatie een harde eis gesteld, dat de plaatsingsgegevens geconverteerd moesten worden. Gelukkig was dit voor Flexkids geen probleem.’ Een conversie kost altijd tijd, waardoor een aantal bedrijfsprocessen stil komen te liggen. Om hier geen hinder van te ondervinden worden de meeste conversies in het weekend uitgevoerd.

Anne Noordzij: ‘Op maandag was de conversie alweer vrijgegeven en dan kunnen de bedrijfsprocessen weer door. Ja het is een pittig gegeven, maar het moet gebeuren. In een korte tijd hebben we een hele bulk kinderen geconverteerd en dat was gewoon heel fijn.’

Nazorg
‘Het meeste werk zit in de nazorg, voornamelijk met dingen rechtzetten die niet kloppen. Een voordeel hiervan is dat wij dit gezamenlijk hebben opgepakt en we er niet alleen voor stonden’, aldus Anne Noordzij. We kunnen dus stellen dat Flexkids doorgaat tot het werkt.

 ‘Al met al zijn wij heel tevreden met Flexkids. Flexkids is eerlijk en transparant. Met Flexkids sta je samen in de wedstrijd, in plaats van alleen!’

Sonja Bakker-Zeestraten

Controller bij Kindkracht 0/12


"Het is heel fijn dat wanneer je een mutatie doet op de ene plek, dat die mutatie ook gelijk op andere plekken zichtbaar is. Dat scheelt een hele hoop afstemming. Wij werken nu ruim drie jaar met Flexkids. De implementatie van het systeem ging ook snel en eenvoudig. We hebben onze medewerkers niet op een uitgebreide cursus hoeven te sturen. Ze hadden het heel snel onder de knie. De ouders overigens ook."

Sonja en haar team hebben naar verschillende systemen gekeken, maar kwamen toch uit bij Flexkids. "Er waren drie of vier partijen waar mee we gesproken hebben en een daarvan was Flexkids. De wensen die wij voor een systeem hadden, kwamen allemaal terug in het systeem van Flexkids. Daarnaast hadden we bij hen ook gelijk het beste gevoel. Er was direct vertrouwen. Een van de andere partijen was nog beginnend, terwijl bij Flexkids duidelijk werd dat de ervaring groot was. Het was dus een logische stap om voor hen te kiezen."

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.