Kwest staat met beide benen in de Westlandse samenleving

Directeur Liesbeth Koornneef van Stichting Kwest in Naaldwijk  is bescheiden als haar wordt gevraagd waarom deze kinderopvangorganisatie succesvol is in de regio Westland. ‘Van ouders horen wij dat we een goede prijs en goed aanbod hebben en een mooie organisatie zijn. Ook hebben wij een goede naam in de regio.’’

Kwest heeft in het Westland twaalf kinderopvanglocaties en biedt naast dagopvang ook buitenschoolse opvang, gastouderopvang en peuterspeelzaal. Er werken 160 medewerkers. Kwest draagt in het Westland regelmatig haar steentje bij aan evenementen, aldus Liesbeth. “We organiseren kinderactiviteiten bij evenementen en doen mee aan acties voor goede doelen. Zo hebben wij onze medewerking verleend aan het feest tien jaar Westland. Nu zijn we weer zakken aan het versieren die neergezet worden aan de kant tijdens de Westland Ride, een evenement waarbij gefietst wordt voor het goede doel. Wij staan met beide benen in de Westlandse samenleving.”

 

Winst behalen

De medewerkers van Kwest werkten naar grote tevredenheid met KIDS, toen de overgang naar flexkids plaatsvond. Liesbeth: “Dat vonden we wel spannend. Op dat moment hebben we ook serieus gekeken naar andere pakketten. Uiteindelijk hebben we besloten om met flexkids verder te gaan, want we hadden toch goede ervaringen met KIDS. En de mogelijkheden die wij zochten vonden we in het pakket terug.” Vooralsnog verzorgt de organisatie alleen de kindplanning en de financiële administratie binnen flexkids. Starten met personeelsplanning en het groepsportaal is wel een wens van Liesbeth. “Wij werken op de groepen nu veelal nog met papieren lijsten en zelfgemaakte computeroverzichten. Daar valt dus nog winst te behalen. Maar dat zijn weer grote investeringen.”

 

Stabiel en adequaat

Met name de koppeling naar Exact, de snelheid, het overzicht en de service van flexkids wordt door Kwest als positief ervaren. “Flexkids is een stabiel programma, maar ook de servicedesk reageert adequaat, snel en plezierig. Daarmee is het voor ons gewoon een betrouwbare partner waar we van op aan kunnen. En dat is wat wij zoeken.”