Financiële administratie

Flexibiliteit in financiën voor klein en groot

De kinderopvangbranche kenmerkt zich door een veelzijdigheid in financiële afspraken. Flexkids kan deze flexibel verwerken. Naast de eenvoudige administratie, met registratie van de ouder als debiteur en facturatie, kunnen kleinere organisaties met flexkids ook incasso’s uitvoeren, factureren via e-mail en zelfs facturen uploaden naar de website. Voor grotere organisaties, waarin meerdere BV’s of stichtingen separaat van elkaar functioneren (bijvoorbeeld TSO gescheiden van kinderdagverblijf), is het met flexkids niet langer nodig om een ouder meerdere keren als debiteur in de administratie te hebben. Elke ouder komt maar één keer voor in de planningsadministratie, ongeacht van welke kinderopvangorganisatie hij of zij diensten afneemt.

Grip op debiteuren

U kunt met flexkids grip krijgen op uw debiteurenbeheer met de debiteurfunctie. Bankbetalingen kunnen worden ingelezen in het programma, zodat u snel inzicht krijgt in het betalingsgedrag van uw klanten. Ook het versturen van herinneringen kunt u vanuit flexkids beheren.

Facturering

Het totale factureringsproces in Flexkids resulteert in een sluitende administratie. Door de uitgebreide controlemogelijkheden van flexkids is derving van inkomsten uitgesloten. U kunt met Flexkids prijsafspraken in een contract vastleggen en bijvoorbeeld aangeven welk deel voor rekening van welke debiteur komt. Per debiteur kunt u instellen over welke periode gefactureerd wordt – per maand of kwartaal bijvoorbeeld. Elke wijziging (plaatsing, inkomen, prijs, debiteur) wordt op eenvoudige wijze met terugwerkende kracht herberekend. Zo beschikt u direct over bijvoorbeeld een creditfactuur of een herberekening. U kunt op papier of per e-mail factureren, Flexkids verzorgt bovendien volledig uw automatische incasso’s.

Financiële integratie

Uw flexkids kan helemaal geintegreerd werken met AFAS of met Unit4 Multivers. Met Flexfinancieel erbij beschikt u over een integrale applicatie waarin ook het financiële deel van uw bedrijfsvoering is verwerkt, zoals uw inkoopboek en financiële rapportage. Alle in flexkids gemaakte facturen en debiteuren en alle ontvangen betalingen worden zonder vertraging direct doorgevoerd in de financiële administratie. De ideale oplossing!

Exporteren

Ook als u niet kiest voor volledige integratie, debiteurgegevens en factuurgegevens uit flexkids kunnen worden geëxporteerd naar de meeste boekhoudprogramma’s. U kunt onder meer exporteren naar Exact Globe, ExactOnline, DBS, CASH, King, Account View, Snelstart, iMUIS, Asperion en Figam. Staat uw programma er niet tussen? Informeer dan naar de overige koppelingen.